Onderhoud

Goed en regelmatig onderhoud is nodig

Het is om verschillende redenen belangrijk je auto goed te onderhouden:

  • Voor je eigen veiligheid en die van andere weggebruikers. Een goed onderhouden auto is betrouwbaar.
  • Het verlengt de levensduur van je auto. Kleine dingen – zoals een te laag oliepeil of te lage bandenspanning – die niet op tijd worden opgemerkt, kunnen grote gevolgen hebben.
  • Je weet beter waar je aan toe bent. De monteur van Peramos ziet bij de onderhoudsbeurten precies hoe onderdelen eraan toe zijn en kan je vertellen wat je aan reparaties en vervangingen kunt verwachten.
  • Voor een goed onderhouden auto krijg je een betere inruilpremie, het loont dus om je auto goed te laten onderhouden.

 

Wanneer is het tijd voor een beurt

Voor elk model en elk merk auto is dat anders, het staat in het instructieboekje dat bij je auto hoort. Het heeft onder meer te maken met de leeftijd van je auto, het aantal gereden kilometers en ook met je rijstijl. De monteur van Peramos weet overigens ook precies wanneer je auto onderhoud nodig heeft.

Je kunt een kleine of grote onderhoudsbeurt prima combineren met de Algemene Periodieke Keuring (de verplichte APK).

 

De kosten voor onderhoud

Hoe duur een onderhoudsbeurt is, hangt van verschillende dingen af, zoals het model auto, de leeftijd en de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. We maken vooraf een inschatting van de kosten en we nemen bovendien de tijd om je uit te leggen wat er gedaan móét worden en wat wenselijk is. Komen we toch iets onverwachts tegen, dan overleggen we eerst met jou wat we kunnen doen. We doen nooit iets zonder jouw toestemming. Nooit.

Tip: zit je auto nog in de garantieperiode? Ga dan naar je dealer voor het onderhoud, zo behoud je namelijk het recht op garantie. Na de garantieperiode is het doorgaans goedkoper om naar een universele garage als autobedrijf Peramos te gaan.

 

Wat kun je zelf doen – als je dat wilt

Veel mensen kunnen zelf een aantal dingen wel doen, zoals het controleren en bijvullen of verversen van de olie en de koelvloeistof en het controleren van de bandenspanning. Weet je niet hoe je dat moet doen? Geen probleem, we leggen het je gewoon uit. Op die manier bespaar je een beetje op de kosten én we houden samen vinger aan de pols wat het onderhoud van je auto betreft.

 

Natuurlijk kun je voor een onderhoudsbeurt gebruik maken van onze haal- en brengservice!