Grote onderhoudsbeurt

We schreven het al bij de kleine onderhoudsbeurt: er bestaat eigenlijk niet meer zo’n strak schema voor de grote en de kleine onderhoudsbeurt. Wanneer wat moet gebeuren, staat in het instructieboekje van jouw auto. Sommige controles moeten na een bepaalde kilometerstand of na een bepaalde tijd uitgevoerd worden, andere moeten na een bepaalde leeftijd uitgevoerd worden en weer andere zijn afhankelijk van je rijstijl. Als wij jouw auto in onderhoud hebben, leren we jou én jouw auto kennen. We kunnen dan ook precies vertellen wanneer het tijd is voor een grote beurt.

 

Wat doen we bij een grote beurt

Kom je met jouw auto bij ons voor een grote onderhoudsbeurt, dan nemen we de tijd om de grote beurt door te spreken. We horen dan graag wat je zelf doet aan onderhoud en ook of je iets hebt opgemerkt aan jouw auto de laatste tijd. Wij op onze beurt vertellen wat wij gaan doen. Wees gerust, dat doen we in grote lijnen, we gaan echt niet alle 80 onderhoudspunten met je doornemen. Maar we vertellen wel wat de verwachtingen zijn voor wat we al zoal tegen kunnen komen. We kunnen bijvoorbeeld goed inschatten wanneer de distributieriem vervangen moet worden, nog voor we onder de motorkap gekeken hebben.

Ook spreken we af hoe en wanneer we je op de hoogte brengen van bijvoorbeeld onverwachte reparaties of vervangingen.

Want wij voeren nooit werkzaamheden uit waar jij geen toestemming voor hebt gegeven!

 

Combineren met de APK

Je kunt de grote onderhoudsbeurt – maar ook de kleine beurt – prima combineren met de Algemene Periodieke Keuring. Dat scheelt je in de kosten, de tijd en de moeite.