Kleine onderhoudsbeurt

Eigenlijk is er de laatste jaren niet meer zo’n strikt regime voor een grote en een kleine beurt. Dat komt omdat de intervallen tussen de onderhoudswerkzaamheden veel groter zijn geworden. Vroeger moest je bijvoorbeeld elke 5.000 km de olie verversen, tegenwoordig hoeft dat bij sommige modellen pas na 30.000 km. Ook andere onderhoudsklussen zijn afhankelijk van het model en merk auto, de kilometerstand, de leeftijd van de auto en je rijgedrag. Jouw rijstijl heeft bijvoorbeeld invloed op de koppelingsplaat en de remmen.

In het instructieboekje dat bij jouw auto hoort, staat wanneer er wat moet gebeuren, maar wij van Peramos weten dat ook.

 

Wat doen we bij een kleine beurt

Als je bij ons komt voor een kleine onderhoudsbeurt, nemen we even samen door of je zelf iets aan onderhoud hebt gedaan – bijvoorbeeld olie verversen of de bandenspanning controleren en de koelvloeistof bijvullen – en of je iets aan je auto hebt gemerkt de laatste tijd. Een vreemd rammeltje of een afwijking bij het sturen of optrekken, om maar wat te noemen.

We spreken meteen ook af dat we alle gebruikelijke punten die bij een kleine beurt horen, zullen controleren. Dat zijn er tussen de 25 en 35, afhankelijk van het merk en model auto. En – heel belangrijk! – we spreken ook af dat we je meteen op de hoogte zullen brengen als we iets tegenkomen wat om actie vraagt.

Want wij voeren nooit werkzaamheden uit waar jij geen toestemming voor hebt gegeven!

 

Combineren met de APK

Je kunt de kleine beurt – maar ook de grote onderhoudsbeurt – combineren met de Algemene Periodieke Keuring. Dat scheelt je in de kosten en de moeite.